יום אזכרה

אזכרה של אבי נופלת ביום חמישי.
האם חובה לעלות ביום חמישי ואז הסיכוי שלא יהיה מניין גדול וגם סיכוי שלא כל האחים ישתתפו או אפשר לעלות ביום שישי ובהשתתפות כל האחים עם סיכוי גדול למניין.

תשובה:

שלום רב

יש מעלה גדולה בעלייה לקבר דוקא ביום הפטירה, שאז הוא יום דין לנפטר, וכחלק מזכייתו בדין הוא על ידי התפילות הנאמרות על קברו, לכן יש לעשות מאמץ שכולם יבואו ביום חמישי למרות עיסוקיהם הרבים… אני מניח שההורים היו עושים מאמץ כזה עבור הילדים… אם זה בכל אופן לא מתאפשר יתכן שכדאי לאחר ושכולם יגיעו, יש לזה חשיבות ובטח יעשה נחת רוח להורים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח,
    אבל יום חמישי הוא ר"ח והמנהג לא לעלות בר"ח, אא"כ זו אזכרה של כמה שנים שהם לא בוכים רק לומדים משניות ועושים השכבה והולכים לבית. ויקטור בוחניק רחובות.