אני לא מצליח למחול

שלום לכבוד הרב שליט"א,
בערב שמחת תורה משהו פגע בי בצורה מאוד פוגעת בדרך רמז (אני לא חושב שהוא יודע שהוא פגע בי) אני יחלטתי לא להפגש איתו בשבתות ובמועדים. כאשר אני אומר בקריאת שמע על המיטה את הקטע שאני סולח לכל אדם שפגע בי, יכעיס….וכו' זה בסדר אם אני סולח לו אבל עדין לא רוצה לראות אותו האם מחילה כזאת היא מחילה מכל הלב ב100%. אם תשובתו של הרב לא מה עליה לעשות כדי שהמחילה תהיה ב100%.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

לדעתי אתה עושה טעות, אדם פגע בך שלא בכוונה תחילה, ובגלל זה כבר שבוע שלם אתה מתענה?? כמה הוא שילם לך כדי שדעתו תהיה כל כך חשובה בעיניך??? שכח מדבריו ואל תפחד ממנו כל כך. בזה שאתה כובל את עצמך שלא להפגש איתו אתה בסך הכל מכניס את עצמך לבית סוהר, לא הולך לפה ולא הולך לשם ואילו הוא מתהלך אדם חופשי… למה לך??

לעצם הענין, מה שאתה מסוגל למחול אתה מסוגל ומה שלא, לא. אבל תעשה מאמץ להבין שכולנו נכשלים לפעמים ואין צורך לשמור סתם טינה בלב, עד שתגיע למחילה גמורה.

יום נעים.