חתונה בגיל צעיר

שלום וברכה מורינו ורבינו,

אני בחור קרוב לגיל כ' שנה, אני גר בחו"ל ואני לומד בישיבה בא"י בשיעור ג', ואני מרגיש שמוכן אני להתחתן, ולא רק את זה אלא גם שאני חייב להתחתן עכשיו, כי יש לי נסיונות גדולים ביחס לקדושה, שנראה שע"י החתונה יציל אותי מהם, אלא שבישיבה אף אחד עדיין לא התחתן בשיעור כזה ובגיל כזה, ולכן אני "מפחד" ממה שיגידו, וכן ההורים טוענים שאני עדיין יותר צעיר, ואני "תקוע", מה אפשר לעזור, תעזרו לי.

תשובה:

שלום רב

אני לא מכיר אותך. יש מעלה גדולה להתחתן צעיר כידוע מדברי חז"ל, אבל חייבים להיות בשלים לענין, הנישואין אינם פתרון לנסיון כזה או אחר, שהרי אדרבה, כשיוצאים לחיים יש הרבה נסיונות אחרים, לאו דוקא בתחום הקדושה, תמיד יש לאדם נסיונות וצריך להתגבר עליהם, ויש חשיבות רבה לבשלות המתאימה לנישואין. לכן כדאי שתתייעץ בענין עם רב שמכיר אותך באופן אישי, שידע לייעץ לך בהתאם למצבך באופן מדוייק.

בהצלחה רבה!