סייעתא דשמיא בשמירת ההלכה

שלום. אני רוצה לישאול שאלה מוסרית ואני חושב שהיא מאוד תעזור לי בחיים לדעת תורה אמיתית ומה רוצה ה' יתברך. אז זו שאלה שיושבת לי הרבה זמן במוח שכאילו יש תכלל של על האדם חובת ההישתדלות וכול השאר זה השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך זאת אומרת שאדם לו צריך להשתגע ולהיסתבך אלא לעשות הישתדלות וליבטוח בה'. אז אני רואה את תכלל הזה בחיים לדוגמא בפרנסה בדברים שקורים שאני בוטח בה'. אני שואל האים גם בהלכה ניכנס ביטחון בה' לדוגמא כמו הקטע אים הגרות אתם רואים כמה אני מיסתבך בזה ואים כך ופה ושם ואין סוף ובודאי שאני סומך על דיברכם! אבל בכללי האים גם פה ניכנס שעל האדם חובת ההישתדלות וכול השאר אני בוטח בה' שהכול היה הכי טוב כמו שה' רצה. או בכול נושא הילכתי אחר האים גם שם ניכנס ביטחון בה' שאני עשיתי תהישתדלות שלי. ועוד שאלה איך צריך להאמין אמונת חכמים שזהוא החכם אמר לו מעניין אותי מה מי ולמה. מקווה לתשובה בעזרת ה' תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בודאי הכלל הזה נוהג גם בענין זה ובכפל כפליים! שהרי אם בנושא הפרנסה קשה לדעת מה רצון ה', יש שנגזר עליהם להיות עניים ויש עשירים, בנושא ההלכתי בודאי הקב"ה רוצה תמיד את ההכי טוב מכל אחד, ומסייע לכל אדם שרוצה שלא יכשל. וכמו שאמרו חכמים בענין זה: "פתחו לי פתח כחודו של מחט ואני אפתח לכם כפתחו של אולם". כלומר עושים השתדלות קטנה ומקבלים פי כמה וכמה לעין שיעור סייעתא דשמיא.

בהצלחה רבה.