איך הופכים עבודה למצוה תמידית?

שלום
אני עובד עם מבוגרים וילדים שסובלים מפיגור ומכל מיני תסמונות אני מדריך אותם ועוזר להם להשתלב בפעילויות וכולם אומרים שאני עושה מצווה אני לא מבין איזה מצווה אני עושה תאירו את עיניי בבקשה

תשובה:

שלום רב

השאלה שלך מאירה נקודה מאוד חשובה!

העזרה לאנשים שסובלים ממחלה כזו או אחרת היא חסד שאין כמותו וזה דבר ברור. הסיבה לכך שאתה לא מרגיש שאתה עושה חסד, היא משום שאתה מקבל שכר על עבודתך, אבל זו טעות! כל אדם שעושה את עבודתו הזו מתוך תחושת שליחות, מאמין ברצון להיטיב, משתדל באמת לסייע וכו', כל רגע שהוא נמצא בעבודה הוא מקיים בכך מצות ואהבת לרעך כמוך! וזו נקודה שכדאי מאוד לכל אדם לדעת, אדם יכול להיות רופא ונאמר עליו הטוב שברופאים לגיהנום, משום שהוא משתמש בעבודתו להתגדל ולהתנשא וכו', ויכול בדיוק להיפך, להיות מלאך לבן להרבה אנשים, אם הוא מנסה להיטיב להצליח לשמח וכו'. כך גם נהג אוטובוס וכל דבר אחר, אלא שכמובן בעבודה כמו שלך כל רגע הוא חסד. בפוסקים נאמרה הבחנהזו לגבי תגר המוכר תפילין, שהכל תלוי בכוונתו, אם החשיבה שלו היא רק על הכסף, אין כאן מעשה מצוה, ואם מלבד הפרנסה יש לו גם תחושת שליחות לספק תפילין מהודרות ליהודים, כל רגע בעבודתו הוא מצוה!

שבת שלום ובהצלחה רבה!