איך מוכיחים לאדם אחר את מעמד הר סיני

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
איך אני יכול להוכיח לבן אדם אחר שמעמד הר סיני באמת היה ולאמת לו אתזה בלי שיהיה לו ספק נגד כך.
באחד הסרטונים של הרב יוסף מזרחי הוא טוען שההבדל בין היהדות ,לכל הדתות הידועות בעולם כגון נצרות איסלם וכדומה שביהדות היא הדת היחידה שטוענת שהיתה התגלות המונית של עם שלם במעמד הר סיני לפני מעל מ600 אלף אנשים ,לעומת כל השאר הדתות שבדרך כלל באות מפה של אדם אחד שטוען שהיתה לו התגלות אלוקית ושאף אחד לא היה עד לכך ולכן אם כך אי אפשר גם לאמת אותם כמו שבדרך כלל טוענים שהנוצרים מתבססים על אמונה,ולכן גם לא שייך עכשיו לבדוק 80 אלף דתות וכתות.

ובנוסף שבתנ"ך יש גם נבואה שטוענת שמעולם לא יהיה מקרה שעם יטען שהיה התגלות המונית כמו מעמד הר סיני של אלפים אם אני לא טועה.

אני מאוד ישמח אם כבוד הרב יוכל לענות כי אני רוצה לדעת איך לוודא לאחרים שאכן היה מעמד כזה

תשובה:

נראה שלא הבנת את דבריו: לא ניתן להמציא יום אחד סיפור של התגלות המונית. אדם שיבוא עם כזה סיפור יגידו לו שהוא הוזה… כיצד יתכן שרק הוא יודע על התגלות כזו שכביכול היתה לפני כל העם ואף אחד אחר לא שמע מכך? כלומר לא צריך להוכיח את מעמד הר סיני, די בכך שהאמינו במעשה הזה כל העם היהודי עד לפני מאתיים שנה כדי להוכיח שהוא ודאי היה, שאם לא כן, כיצד הצליחה אמונה זו להשתרש?