להעיר לתועים בבית הכנסת

שלום לכם כבוד הרבנים האם אפשר להעיר בבית הכנסת לאנשים שעוברים על ההלכה כגון דיבורים חזן עילג לא עונים אמן בחזרה ועוד כהנה

תשובה:

שלום רב

להעיר על קיום מצוות זה יכול להיות מצוה גדולה של הוכח תוכיח את עמיתך, וזה יכול להיות גם הלבנת פנים ושפיכות דמים של אנשים, תלוי איך עושים את זה… תנסה לבדוק מאיזה מקום בא לך הרצון להוכיח, האם התוכחה נעשית באופן ראוי, צנוע בלי לביייש וכו', ואם יש סיכוי שדבריך יתקבלו, שכן אמרו חכמים "כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע".. במקרה שאין סיכוי שדבריך יתקבלו וזה רק יעכיר את אוירה בבית הכנסת, זה מיותר.

יום נעים.