דיבור אחרי קריאת שמע

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם אחרי שקראתי קריאת שמע שעל המיטה בערב ואחרי ברכת המפיל אחד ההורים או אח שלי רוצה שאני יבוא וזה מצריך שאני ידבר איתו ,האם ראשית קודם כל מותר לדבר אחרי קריאת שמע שעל המיטה ודבר שני אם דיברתי האם אני צריך לחזור שוב רק על 3 הפרשיות עם הפסוק שמע ישראל וכו'?
שאלתי דיין אחד והוא אמר לי שאחרי שמדברים אחרי קריאת שמע שוב חוזרים רק על הפסוק הראשון והפרשה הראשונה ורציתי לדעת אם אפשר להקל מבלי לחזור שוב על הפסוק הזה.
ואם אני הלכתי לשירותים ובירכתי אשר יצר האם אני צריך לחזור על הפסוק והפרשה הראשונים?
ואם אני מצחצח שיניים אחרי שקראתי קריאת שמע האם זה מותר קודם כל כי שמעתי שאסור לשתות אחרי קריאת שמע שעל המיטה ואמנם בצחצוח שיניים מכניסים מים לפה,ואם צחצחתי שיניים האם אני צריך לחזור על הפסוק והפרשה הראשונה?

תשובה:

שלום רב

ראשית יש כאן טעות. הבעיה לדבר אחרי קריאת שמע אינה מחמת עצם הפרשיות של שמע, אלא אך ורק ברכת המפיל, לכן אם עוד לא בירכת המפיל אפשר לדבר אפילו לכתחילה. למעשה גם אחרי ברכת המפיל מי שדיבר אינו חוזר ומברך, ראה כאן.