האם מותר לרווקה להקפיא ביציות?

בס"ד

שלום לכבוד רבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: נשאל לאחרונה אימא אודות בתה שעוד לא הצליחה להתחתן ודואגת עליה האימא כיון שבתה כבר בגיל 34, ורצתה לדעת אם אפשר להלקט הביצה של בתה במקרה אם רק תתחתן בגיל יותר מבוגר שאז בדרך כלל קשה להתעבר מכמה צדדים כמו לדוגמא האכות של הביצה גם משום הרחם וכו' לפי מה שאומרים הרופאים מומחים בתחום זה?

ועד נשאל גם כן מהו אם לא תצליח להתחתן עד מעל גיל 35, שרק מקשה כמה ענינים לגבי הריון בתוכם הריון מסוכנת משום הגיל, האם אפשר לה לעשות הזרעת מלאכותית או הַפְרָיָה חוּץ-גּוּפִית (IVF) במקרה שלא ימצא גבר? מרצונה להולד בנים.

אשמח לשמוח חות דעת שליכם, ראיתי מש"כ בשו"ת שרידי אש חלק א' סימן עט וכל מקורות שהביא שם.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

הלכתית אין איסור בכך. כלומר, אם לוקחים תרומת זרע מגוי אין גם שאלות הלכתיות מורכבות. אולם מצד ההשקפה הרבנים נמנעים להתיר לנערה רווקה ללדת ילדים באופן הזה. משום שאין זה צורת חיי המשפחה הטבעית. אולם אם מחמת החשש המוזכר בשאלה היא רוצה לעשות רק הקפאת ביציות ולהמתין שיהיה בעל, זה אפשרי.