ביטוח חיים

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי בשיעור של הרב יוסף מזרחי באנטרנט,שיש סוג של שאלות בהלכה לגבי הנושא הזה של ביטוח חיים ויש עניין מסויים שאומרים שיש כאלה שאומרים שאסור לבן אדם לעשות ביטוח חיים ויש כאלה שאומרים שמותר.
אני זוכר בשיעור הזה ששמעתי שיש צד מסויים שבא נגד ביטוח חיים כי אומרים שיש אנשים שמשאירים אותם בחיים בעולם הזה רק בגלל שיש להם ילדים או משפחה לפרנס ,ולמעשה כשהבן אדם עושה ביטוח חיים הוא למעשה מבצע פעולה מסויימת שעכשיו הילדים לא צריכים את ההורה כי כאשר יקבלו פיצועים על הביטוח חיים של ההורה ח"ו הוא למעשה סיים את תפקידו,יוצא שכביכול זה מה שגם לו למות ח"ו.

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע להסביר מדוע שלא לעשות ביטוח חיים. לעניות דעתי זה בסדר גמור, וראוי לעשות. כל אדם מגיע יומו, אדם חייב להזכיר לו בכל יום את יום המיתה. נכון, הרעיון הוא כדי שיעשה תשובה. אבל לא צריך להתעלם מהעובדה שהוא משאיר אחריו אישה וילדים!!!