פרשת וידבר עם תפילין

בס"ד
בוקר טוב ומוברך
אחרי כל תפילה עם הנחת תפילין אני אומר את פרשת וידבר
היום אחרי תפילת שחרית במניין אחרי שהורדתי את התפילין נזכרתי שלא אמרתי פרשת וידבר
האם יש דין לגבי זה שלא אמרתי
האם אני צריך לחזור ולהניח בלא ברכה ולומר פרשת וידבר או שיצאתי ידי חובה ? או שצריך לחזור ולהניח שוב ?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שלא קיבלת עליך בנדר לומר פרשה זו עם תפילין דוקא, אלא שכך נהגת, כך שאין חיוב שוב להניח. אגב אם היית חוזר ומניח היה עליך לברך, כל פעם שמניחים תפילין במשך היום יש לברך עליהן, אלא אם כן היתה דעתך מתחילה לחזור ולהניח ולא הסחת דעתך מהן.

יום נעים.