לתבוע חברת השכרת רכבים בבית משפט אזרחי

רכב של חברת השכרה פגע ברכבי, וכנהוג הופניתי ע"י חברת בטוח לשמאות ולתיקון הנזק. אך חברת השכרה מסרבת לשלם את החשבון. מסתבר מאד שהיא לא תרצה להתדיין בפני בית דין, מה הצעדים שלי למעשה? האם אני חייב תחילה לתבוע אותם בבית דין או ישר לבקש מב"ד רשות לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות? מה הפרוצדורה?

תשובה:

שלום רב,

ככל שמדובר בחברה חילונית גדולה, ניתן להקל לתבוע ישירות בבית משפט אזרחי. אבל, אם יש סיכוי קטן שיסכימו להגיע לבית דין, יש לתבוע תחילה בבית דין.
ככל שהחברה תשיב לבית דין מיד שהיא לא מוכנה לדון בבית דין, יתנו לך היתר לפנות לכל מקום שתרצה מיד. אם החברה לא תתייחס, יש בתי דין שיזמינו שלושה פעמים ורק לאחר מכן תקבל היתר ויש שיתנו לאחר הזמנה ראשונה.

מקורות:

ההיתר לתבוע ללא רשות בית דין אם ידוע שלא יסכים להגיע לבית דין, הוא על פי הכסף הקדשים בסי' כו שאם ידוע לשלושה אנשים שפלוני אינו ציית דינא הרי זה כרשות בית דין.