בית מלון בתשעת הימים

השנה אין שבוע שחל בו תשעה באב..האם יש להקל בענין נופש בבית מלון?
האם למנהגי תימן מותר ?

תשובה:

שלום רב,

לדעת השו"ע והספרדים השנה שתשעה באב נדחה אין שבוע שחל בו, אולם יש חולקים והמחמיר תבוא עליו ברכה (ראה כאן בהרחבה). לכן מעיקר הדין מותר ללכת לבית מלון, בריכה וכו'. אולם ודאי שיש מקום להחמיר וכפי שכתב בשו"ע מראש חודש אב ממעטים בשמחה, הזמן הזה הוא הזמן בו אנחנו אבלים עלחורבן הבית,  כל יהודי צריך לנסות להתרכז במשך היום לחשוב מה חסר לנו ולנסות להצטער על חורבן בית המקדש, מנהג ישראל היה שגם אלו שכל השנה לא אומרים תיקון חצות עושים זאת בימי בין המצרים, כך שודאי לא ראוי בכלל ללכת למלון ולבלות בימים אלו.

הצטרף לדיון

תגובה 1