חלוקת מתנה קטנה \ממתק בתשעת הימים

האם מותר לילד קטן לחלק ממתק או מתנה קטנה לחבריו ביום האחרון ללימודים (בז' אב) לפרידה, משום שעובר ת"ת?
או שעדיף שיחלק ביום ה' בקרוב, לפני תשעת הימים?

תשובה:

שלום רב

מתנה קטנה כזו אין לה חשיבות ומותר לתת בתשעת הימים, בפרט ילד קטן שמן הסתם לא הגיע עדיין לכלל חינוך לאבלות [גיל חינוך לאבלות הוא לא פחות מגיל 10 ויש אומרים 12]. כמו כן מתנה שעיקר זמנה הוא דוקא בתשעת הימים הקלו בשעת הצורך ליתנה אז, ראה כאן.