בגדים חדשים בשבתות של ימי בין המצרים

בוקר טוב כבוד הרב
אני מבקשת לברר לגבי בגדים חדשים בתקופת בין המייצרים.
בגדים חדשים שקניתי לפני תקופת בין המייצרים ולא לבשתי בכלל, אני יודעת שאסור ללבוש אותם בתקופה זו
אבל מה לגבי שבת?
האם בשבת מותר לי לחדש וללבוש אותם ולברך
ברוך שהחיינו
ואם כן, האם אחרי שבת, כשעדיין בין המייצרים
האם אוכל להמשיך וללבוש בגדים אלה?
תודה רבה רבה
בשורות טובות
גילה

תשובה:

שלום רב,

אכן מקפידים שלא לחדש בגדים חדשים בימי בין המצרים כדי שלא לברך שהחינו בימים אלו. אולם בשבת אפשר לחדש בגדים אלו משום שניתן לברך שהחינו בשבת שחל בימים אלו. ואח"כ אפשר ללבוש את הבגדים כרגיל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תקנא סעי' יז: טוב להזהר שלא לומר שהחינו בין המצרים על פרי או על מלבוש. וראה שם במשנה ברורה ס"ק צח שכתב שבשבת מותר. וראה עוד בשער הציון שם ס"ק צט שנראה שגם בשבת לאחר ראש חודש אב מותר.