החושד בכשרים לוקה בגופו

שלום כבוד הרב שאלה
יש מונח כזה שאומרים החושד בכשרים לוקה בגופו
אומרים מצד אחד מפרסמים את החנפים מפני חילול ה'
מצד שני אומרים החושד בכשרים לוקה בגופו
עכשיו הדבר תמוהה,כיום יש כל מיני נוכלים בלבוש חרדי שעושים מעשים מתואבים , מהם לא חסרים כאלה שהם למדו באיזורים גדולים וכמובן גם אם בן אדם כשר וצדיק כל ימיו זה לא אומר שהוא לא יכול ח"ו ליפול
כמו שחז"ל הביאו מקומות של אנשים גדולים שנפלו וסרו מהדרך
עכשיו השאלה שלי היא איך אני אמור לדעת את המצב הזה כי אם עכשיו יש שתי רבנים ששניהם מוחזקים גדולי עולם בציבור מסויים,התלמידים של כל אחד כמובן יגיד החושד בכשרים לוקה בגופו ומתוך אהבה לרב שלו אם רב אחד יצא לרב השני, ואני לא רוצה להכנס לנושא הזה אבל באמת זה מעניין אותי כי היום יש כל מיני סכסוכים בין רבנים כאלה ובאמת במצבים כאלה כשרב אחד מוציא ראיות נגד רב כזה הרי כשאני נכנס לאתרים באנטרנט ורואה "הרב הזה עשה כך וכך" יש שתי אפשרויות, או שאני במונח הזה של החושד בכשרים לוקה בגופו כי אני במלא חושד בו או שפרסמו את החנף שהוא עכשיו אני בא ודן אותו לכף זכות ואומר ככל הנראה זה נכון
ונגיד מדובר בדבר בעייתי מאוד ששולל את אותו רב מתואר של רב, שרב מסויים היה אחראי לדוגמא לשלם לשכירים לרצוח בן אדם סתם תיאורטית,
בית המשפט השיג ראיות ,עכשיו מצד אחד באמת יש מצב שהפלילו את אותו רב על שקרים וסילופים של שונאים שלו,מצד שני יכול להיות שהוא באמת היה כזה
אז שאלה איך בן אדם אמור להתנהג במונח הזה של חושד בכשרים לוקה בגופו?

תשובה:

שלום רב

חז"ל הורו לנו בענין זה שצריך לנהוג בשיטת ה"כבדהו וחשדהו" כלומר אין לבזות אדם בלי שיתברר שאכן עשה מה שעשה, אבל צריך לחשוש שיש אמת בדברים ולהזהר ממנו. הדברים האלו מופיעים בס' חפץ חיים עשרות פעמים.

שבת שלום ושלא נדע צער!