כשרות החרגול – חגב

האם החרגול כשר ואם כן האם הוא בשרי או חלבי?

תשובה:

שלום רב.

לפי המסורת אין לנו מידע מה הם החגבים הכשרים המוזכרים בתורה, ולכן יש להמנע מאכילת חגבים לגמרי. היו קהילות בתימן שהיתה בידם מסורת בענין זה, אין לי מושג אם כיום יש ביניהם כזה מידע, ומכל מקום נראה לי שלא ניתן למצוא חגב תחת השגחה של גוף כשרות כל שהוא.

על חגב באופן עקרוני מברכים שהכל נהיה בדברו.

בחגב אין איסור של בשר בחלב ומותר לאוכלם יחד.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ פז סעי’ ג, וראה כף החיים סי’ פה ס”ק ו על מנהגי המקומות השונים בענין אכילתם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש רבים מבני תימן שבקיאים בסימני החרגול ואפשר לסמוך עליהם ולאכול בהתאם לסימנים שמוסרים.
    הרב מחפוד בעצמו בקיא בזה ויכול ללמד ולהעביר את המסורת למי שאין בידו מסורת