טבילת כלים בקופסת שימורים

בס"ד
שלום וברכה!
האם מותר לחתוך מלפפון חמוץ עם המכסה של הקופסה שימורים, או שיש בעיה בגלל שזה לא טבול?
תוודה מראש

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, מדובר בכלי המיועד לשימוש חד פעמי, ולמעשה גם זה לא…. ברגע שהוא נפתח המכסה הוא כלום, והוא אינו חייב טבילה.

מקורות:

על טבילת כלי חד פעמי ראה שו”ת מנחת יצחק ח”ה סי’ לב, ושו”ת אגרות משה יו”ד ח”ג סי’ כג. וראה שם באגרות משה שמצדד שאולי שימוש אחד נוסף מותר, משום כך גם אין לברך על טבילה זו, שכן לא מוגדר כל כך באיזה אופן הכלי מקבל חשיבות ונחשב כרב פעמי. ומכל מקום במקרה שלך אין כל חשש.