איזה מוצרים ניתן לרכוש בחו"ל ללא הכשר

ב"ה
לכבוד הרב זרצקי שליט"א
משפחה שנוסעת לאיטליה למקום בלי כשרות- שואלת מה לא צריך הכשר: 1. קמח, רגיל, קמח מלא, קמח כוסמין. 2. סוכר. 3. מלח. 4. שיבולת שועל. 5. אורז רגיל, אורז מלא, 6. שמן זית, 7. פילפל שחור. 8. קינואה. 9. חומץ סינטטי. 10. נייר אפיה, נילון נצמד, נייר כסף. 11. סבון כלים. 12. דג סלומון. 13. פירות יבשים. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אכן כל הדברים הללו אינם צריכים הכשר, כולל פיצוחים ופריכיות אורז.

בהצלחה

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. מעיקר הדין לא צריך לחשוש, עדיף לקנות עם הכשר.
    אם אתה יודע ברור שזה סלומון אין צורך לראות את קשקשיו, רק צריך לדעת שזה אכן סלומון…

  2. שלום רב, זה די דחוף לשבת אז אשמח אם הרב יוכל לענות לי. אני נמצא באיטליה במקום שאין ממש מקום לקנות לחם כשר לשבת. האם ניתן לקנות קמח ושמרים ולאפות? על מה צריך להסתכל במוצרים? כמו כן לגבי שמן זית, האם כולם כשרים? וכן לגבי פיצוחים שכתב הרב, האם ניתן לקנות קשיו, פיסטוקים ושקדים (כשהם מקולפים ואולי גם קלויים) בחבילות סגורות? תודה רבה!

  3. לשמרים צריך הכשר.
    לגבי שמן זית: בעולם מסתובבים בקבוקי שמן מזויפים רבים, ולעיתים קרובות נתפסים מוצרים המכילים תערובות שונות. לכן בשמן זית ללא הכשר אפשר להשתמש רק כאשר מדובר במותג מוכר, ועל המוצר מצוין 'שמן זית כתית מעולה' (באנגלית: "Extra virgin olive oil"), וללא תוספת הכיתוב "Refined oil".
    לגבי קמח: בקמח תירס טהור, תפו"א טהור, וטפיוקה טהור – אפשר להשתמש גם ללא כשרות.
    קמח חיטה ושאר מיני דגן (נקי, לא מועשר) – מחג הפסח עד לא' אלול אפשר להשתמש ללא כשרות (כמובן – יש לנפות אותו לפני השימוש). מא' אלול עד לחג הפסח בשנה הבאה ישנו חשש לאיסור 'חדש'.
    לכן ההמלצה שלי למצוא בית חב"ד או מישהו מקומי שיסייע.
    שבת שלום.
    [נעזרתי באתר כושרות].