שמיעת שירים בספירת העומר לצורך התרוממות הלב

שלום הרב, רציתי לשאול האם מותר לשמוע שירים משמחים ו"מקפיצים"(של ברסלב) בשביל הנשמה ושהלב לא יהיה עצוב וע"י חס ושלום וכך זה יתגלגל לחטא. (לא כל הזמן לשמוע,אלא זמנים שבהם יש עצבות וחולשה)

תשובה:

שלום רב,

ממש לא. בשעות אלה שתוקף אותך עצבות תחפש איזה רעיון אחר לשמוח חוץ מלשמוע שירים. כמובן שאדם שסובל מדכאון ממש ומכיר עצמו שסובל מבעיה כזו באופן קליני, רשאי לשמוע מוזיקה ואין חשש.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שאלה שקשורה לעניין, לי יש OCD ויש לי דיכאון, שקשור לOCD בלבד, במצב כזה, מה הדין לגבי שירים במצב שלי.?

    דרך אגב מאיזה יום נכנס לתוקף ספירת העומר שכבר אסור לשמוע שירים.?

    אם יש ביוטיוב שירים בלי ליווי של כלי נגינה, האם מותר לראות ולשמוע אותם גם באופן טכני, כלומר לא מציאותי שאני רואה את האדם שר, אלה צופה בסרטון, או כל כלי טכני אחר שהוא שר ללא ליווי כלי נגינה.? אני שואל כמדומני אחרי כניסת חול המועד, כבר ראיתי שירים ביוטיוב, אולי היה לי, אסור, מבלי שאני אדע.

  2. מי שסובל מדכאון יכול להקל לשמוע מוזיקה. מוזיקה ווקאלית ללא כלי נגינה יש להקל בה. איסור המוזיקה מתחיל במוצאי שביעי של פסח.