שלום רב,
יש ברשותי סכו"ם בשרי שלא היה בשימוש מזה מספר שנים. האם ניתן להפכו לחלבי? אם כן, כיצד?
תשובה:
שלום רב
כיון שהיה יותר מ12 חודש ללא שימוש אפשר להכשיר אותו לשימוש חלבי על ידי הגעלה. יש לקחת סיר גדול שלא היה בשימוש 24 שעות, למלאותו מים ולהניח על האש, וכשהמים מבעבעים להכניס לתוכו את הסכו"ם כשהוא נקי לגמרי, ולהמתין שהמים יחזרו לבעבע, לדאוג שהמים יגיעו לכל חלקי הסכו"ם באופן מלא, לא לשפוך הכל יחד, ולהוציא את הסכו"ם ולרחוץ במי ברז.
מקורות:
מקורות:
ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט.