נגיעה במקומות מכוסים

שלום רב ,
שמעתי שיש בעיה לילמוד תורה אם מקום הקיבורת לא מכוסה ,למשל מי שמגיע ללמוד תורה ויש לו בגד שלא מכסה הקיבורת האם צריכים להזהר לכסות הקיבורת קודם ללמוד או לא ?
תודה

תשובה:

שלום רב

אין חובה לכסות את הקיבורת לפני הלימוד, כיון שהוא מנהג רווח שהיא נראית בחוץ, אבל יש חובה להקפיד שלא לגעת שם בשעת הלימוד, הנגיעה מעל המרפק היא בכלל נגיעה במקומות המכוסים שמחייבת נטילה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ובנוגע לתפילה או עליה לתורה האם קודם חייבים לכסות הקיבורת, והאם יש הבדל בין לכתחילה לבדיעבד בנוגע לתפילה וקריאת התורה..
    תודה על העזרה

  2. אין הבדל, אלא שבתפילה יש את הענין ללבוש בגדים כמי ש"עומד לפני המלך" כמבואר בשו"ע בסי' צא, כמו כן אמרו בשו"ע שם סעי' ו שדרך תלמידי החכמים ותלמידיהם לעמוד עטופים, כלומר עם ז'קט או טלית וכיוצא בזה.