שמיעת שיעורים בהקלטות, או קריאה מספר / שמיעת שיעורים ליד צואת כלבים

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אני רוב הזמן שומע שיעורים דרך הפלאפון
ויש לי ספרים בבית שאני רוצה לסיים אותם ולזכור אותם בעל פה ויש לי התלבטות תמיד האם זה משתלם או שלא
כי מצד אחד אמרו לי שמלקרוא מספר יש עמל דבר שאין מלשמוע הרצאות ושמעורים בפלאפון
מצד שני שמעתי בשיעורים שכשבן אדם יגיע לעולם הבא הוא יצטער על הרגעים האלה שהוא לומד בהם כדי לבלוע את הרוק שלו,וכשאני בדרך כלל עם ספר וקוראים לי אני צריך לקום הרבה יותר פעמים באמצע כשקוראים לי בבית,וזה ברור שזה לוקח יותר זמן מהזמן שבן אדם בולע רוק לשניה
עכשיו לא מובן לי מה עדיף יותר שאני ילמד שעה נגיד שמתוכה איזה 10 פעם קוראים לי לקום באמצע אבל למידה עם " עמל" או שעדיף שאני מתוך שעה יהיה עם אוזניות כל השעה וגם שיקראו לי 10 פעמים לעזור בבית זה לא משנה כי אני במלא מקשיב כל הזמן עם אוזניות
ועוד שאלה אם אני עם אוזניות שומע הרצאה ואני יוצא עפ הכלבה האם אני צריך לחשוש מחילול ה' שזה נראה כאילו חוסר אחריות שאני מטייל עם הכלבה ואני נראה לא אחראי כזה עם אוזניות או שזה לא קשור
ואם אני הולך עם הכלבה והיא קשורה אלי,ועכשיו היא עושה צרכים וא י שומע הרצאה דרך האוזניות והיא יחסית קרובה אלי האם זה נחשב שאני מבזה את התורה מאחר שכאילו אני לומד ליד איזור שיש בו צרכים של כלב?
ועוד שאלה אם ההורים כוסעים עלי שאני קורא מתול ספר במשך חצי שעה כי הם חושבים שזה לא טוב שאני "קורא הרבה" לשיטתם האם אני צריך לכבד אותם ולפסיק ולשים אוזניות שככה הם לא שמים לב או שלא חובה
וכבוד הרב עוד שאלה הרבה רבנים אומרים שהמעלה הכי גדולה זה ללמוד גמרא בעיון,ושיש ישיבות שלומדות 10 דפים בחודש או בחצי שנה בעיון,לא הבנתי איך זה הגיוני שילמדו דף שלם במשך חודש האם כבוד הרב יכול להסביר מזה הלימוד בעיון הזה שהרבה רבנים מדברים עליו

תשובה:

שלום רב,

א. אם תשמע לעצתי אני סבור שכדאי לך גם לשמוע שיעורים וגם לקרוא בספרים ולעמול יותר, כדאי לשלב בין הדברים. לכל אחד מהם יש את המעלות שלו.

ב. שאתה מטייל על הכלבה אתה יכול לשמוע שיעורים דרך האזניות ולכך לקיים "ובלכתך בדרך".

ג. בשו"ע (סי' עט) כתוב שאסור לקרוא קריאת שמע כנגד צואת כלבים. אז צריך להמתין עד שתתרחק. אולם אם אין כל ריח יתכן שאין צורך להתרחק.

ד. אינך צריך להתייחס לכך. אם אתה מרגיש שאתה למד יותר ע"י ספר, תסביר להם שזה נצרך עבורך, וכך אתה מרגיש שאתה מתקדם יותר.

ה.  בעזרת ה' תגיע לישיבה ותראה כמה עמלים שעות על גבי שעות, משך ימים להבין היטב את סוגיית הגמרא עם הראשונים והאחרונים.

בהצלחה ופורים שמח!