מה המשימה שלנו היום?

שלום!

הגמרא מלאה בסיפורים של חסד ועשיי טוב לזולת.
הסדרה "כה עשו חכמינו" עמוסה בסיפורים על רבנים ותנאים שכל הזמן עסקו
במצוות הצדקה ובלהכניס אורחים הבייתה. כי פעם היו המון אנשים רעבים ללחם וזה
היה מאוד נפוץ. גם זה לא היה נדיר שלאנשים לא היה איפה לישון פעם,כי עד
שהגיעו מעיר לעיר לקח זמן,אז קרה שנתקעו.

אז כבר הרבה זמן אני חושבת מה המצוות הנוספות שאנו יכולים לקחת על עצמנו היום?
מה המשימה שלנו? איך אפשר לעזור לזולת היום?
כי תכלס היום אין במדינת ישראל הרבה אנשים שרעבים ללחם.ואם כן,הם מטופלים מהרווחה.
אז איך ממשיכים את החסד והנתינה מימי בית המקדש גם היום?
ואני מדברת במישור הפרטי,האישי והמשפחתי. לא בעלי חברות גדולות ששוחים בכסף ויכולים לתרום תרומות רציניות לישיבות וכדומה.
אלא במה אני יכולה לתרום ולתת?
תודה,שבת שלום

תשובה:

שלום רב

נכון הדבר שכיום קשה למצוא אנשים שפשוט דופקים בדלת ומבקשים סנדוויץ', אבל בהחלט יש אנשים רעבים שמחכים לתרומת כסף שלנו. את יכולה לפנות לועד הרבנים לעניני צדקה או לקופת העיר בני ברק וכיוצא בזה, ולשמוע סיפורים מזעזעים על עניות נוראית של יתומים אלמנות או חולים במחלות קשות, שבתרומה כספית ניתן לעשות להם אור בעינים.

כמו כן, ניתן להתנדב באירגוני החסד השונים ולהציל הרבה מאוד אנשים! יש בתים שהאמא חולה וכדומה וקורסים תחת הנטל ואינם מתפקדים, ואם מתנדבים שם פעם בשבוע לבשל משהו להכניס כביסה או כל דבר אחר, זה נותן אור בעינים.

יש אירגונים כמו עזר מציון או יד אליעזר שמשוועים ליד עוזרת בשמירה על חולים שיחה עם זקנים בודדים הכנת סנדוויצ'ים לשוהים עם חולים בבתי חולים, השאלת ציוד רפואי ועוד אין ספור דברים.

ניתן גם לעשות יוזמות עצמאיות של גמ"ח להשאלת תרופות או כלי עבודה או כלי אפייה יוקרתיים או כל דבר אחר.

עיקר העיקרים, החסד הכי גדול לחייך לאנשים, לשמח עם אנשים לשמוח עם אנשים וכו' וכו'.

צרכי עמך מרובים, וכל מי שיכול לסייע ודאי יסייעוהו מן השמים!

שבת שלום!