לתרומות לחץ כאן

מחבת חלבי שטוגן בו בשרי

בטעות טוגן בשר במחבת חלבי. האם יש לזרוק את המחבת או יש אפשרות להכשירו מחדש כחלבי

תשובה:

שלום רב

אם מדובר במחבת רגילה שמשתמשים בה בדרך כלל עם שמן, יש להגעילה ברותחין, כלומר, לוקחים סיר שלא היה בשימוש 24 שעות, ולאחר שהמחבת אף היא כבר לא בשימוש 24 שעות, ממלאים את הסיר במים ומרתיחים על האש, וכשהמים מבעבעים היטב והאש עדיין דולקת מכניסים את המחבת לסיר ומשאירים קצת, ואז מוציאים ושוטפים במים מהברז. פעולה זו תתבצע רק כשהמחבת נקייה לחלוטין!!! מחבת טפלון שמשתמשים בו עם מעט מאוד שמן או בכלל ללא שמן, יש סוברים שלא ניתן להכשירה, כיון שבאופן זה היא צריכה ליבון באש דבר שיקלקל אותה הרבה לפני שתוכשר…

לפני הגעלה המחבת צריכה להיות נקייה לחלוטין ללא שומן שרוף [קשה לנקות], בלי זה הגעלה לא מועילה.

מקורות:

אף שבאגרות משה אבן העזר חלק ד’ סוף סי’ ז’ כתב שאפשר להגעיל כלים העשויים מטפלון, כתבו כמה פוסקים (וכן הביאו בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל), שמכיון שאין רגילים להשתמש בו עם הרבה שמן אין מועיל לזה הגעלה, וליבון אינו שייך בזה מכיון שהחומר יתקלקל על ידי האש, ומכיון שאין בזה הפסד מרובה אין מקום להקל בזה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום
    הדין שבהיתרא בלע מספיק הגעלה מובא במ"ב תנ"א אות כ"ח
    הדין שקדרה בשרית שאינה ב"י ובישלו בה חלב נחשבת היתרא מפורש ביו"ד ס' צ"ג שמותר לבשל בה אפ' לכתחילה שאר דברים {הש"ך מביא להחמיר שמא יבשל בשר וזה מסיבה צדדית אבל ברור שיש לזה דין היתרא כיון שטעם פגום אינו יוצר איסור }

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל