לשקר כדי להמנע מאיסור

שלום כבוד הרב,
חבר שלי מהעבודה מתחתן בתאריך 13.05.2016 ה' באייר תשע"ו
הוא כבר התחתן ברבנות וכרגע הוא עושה מסיבה מאחר וזה יוצא ביום העצמאות האם ניתן להשתתף באירוע?
לציין שהבחור לא דתי ואין לו זיקה לדת כלל
איך עלי לנהוג?

תודה רבה,
ירון

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני המסיבה הזו לא נקראת כשמחת נישואין כיון שמדובר באדם נשוי, זו סתם מסיבה… ואעפ"כ יש בה להשתתף בה בגלל המוזיקה שאסורה בימים אלו כולל ביום העצמאות.

לדעתי מה שכדאי לעשות הוא פשוט לשקר ולומר שלא תוכל להשתתף משום שאינך חש בטוב וכיוצא בזה, ומותר לשקר לצורך זה, ראה גדרי האמת והשקר ביהדות כאן.