השבת אבדה

שלום וברכה כבוד הרב
1. יש בעיה אם אקנה לצורך הפרויקט של הספר שדיברתי עליו, תוכנה שאני רוצה להשתמש בה?
כי הרי זה נחשב כחסד שאני עושה ברוך ה', ואני מקבל קצבת ביטוח לאומי ולא מקבל משכורת אחרת כרגע, אז לא יודע אם מותר לי.
זה 35 ש"ח לחודש, וכמדומני גם אפשר לבטל כשרוצים (אבל לצורך השאלה נראה לי שעדיף להניח שזה לשנה).
2. חושב ששלחתי הודעה לגבי זה באריכות יותר אך לעת עתה לא ראיתי תשובה, אולי פספסתי,
מצאתי איזה ארנק עם כסף מזויף של מונופול כמדומני, אך גם כרטיסי קנייה על סך אלף ומשהו ואני רוצה התקשר למספר שמאחור של הרשת קניות, ולהגיד להם שמצאתי את הכרטיס.
אין שום בעיה בלהתקשר ולהגיד להם? זה לא גנאי לאדם שהוא איבד את הארנק? אפשר לבקש מהם פרטים של האדם? או להגיד להם שיצרו איתו קשר וכו' וכו'?
והאם הייתי מחויב לשים פתק במקום שמצאתי את הארנק? (מצאתי בבני ברק).
תודה רבה רבה כבוד הרב!!!

תשובה:

שלום רב

  1. אתה יכול לקנות כל מה שאתה צריך, ובלבד שיש לך כיסוי.
  2. ודאי אתה רשאי להתקשר לרשת, אני לגמרי לא בטוח שיש להם את הפרטים, אבל לנסות תמיד כדאי. אכן עליך להכריז במקום בו נמצא הארנק, אולי כך תגיע למאבד.

בהצלחה ויום נעים!