דיני אבלות בשנה מעוברת – המשך

שלום כבוד הרב – ראשית תודה על ההתייחסות
ותשובתך…
כמו שציינתי אבי נפטר ב יז בתשרי
השנה היא שנה מעוברת
מתשובתך עלה כי עלינו לקיים את האזכרה בחודש ה 11 משמע יז באב – כמו כן יז באב זהו יום ראשון האם להזיז ליום שני ??
האם אנו מפסיקים לנהוג כאבלים בחודש ה 12 יז באלול ??
האם להעלות השנה לקבר בחודש ה 13 – בסיום השנה אחרי שמחת תורה ??
יואר ויודגש כי אנו אשכנזים (הורינו רומנים)

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי מה הבעיה ביום ראשון? למה לדחות ליום שני?

האבלות היא תמיד רק 12 חודש.

למנהג האשכנזים יש סוברים שהעלייה לקבר היא ביום השנה, למחרת שמחת תורה, ושי חולקים וסוברים שכמנהג הספרדים יש לעלות ב12 חודש, לכן אם תוכלו להחמיר ולעלות מה טוב, ואם לא, מספיק מה שעליתם ב12 חודש.