הפריה מלאכותית

שלום וברכה

אשה בגיל 40, נשואה עם ב׳ אנשים וגרושה משניהם, משני נישואיו לא זכתה להוליד בנים.

היום היא כבר לא מעוניינת להתחתן שוב, נמאסת מכל העסק הזה ורק חפצת בלבה להוליד בן.

מה עשתה, הלכה עם איזה רב במקסיקו וביקשה ממנו היתר להפריה מלאכותית מזרע של איזה גוי, וכך ע״י זה תוכלי ליכנס להריון ולהוליד בן.

השאלה האם מותר או אסור.

בברכת התורה

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אין בזה איסור. הילד הוא כשר ואין איסור שהרי אין ביאה. יחד עם זה דעת הרבה מהפוסקים שלא לעשות זאת, ואין זה ראוי, כלומר, הלכתית אין איסור, אולם השקפת ההלכה אינה תואמת מהלכים כאלה. [אולי כדאי להוסיף, שבמקרה האמור, יתכן שזה מעט יותר קל משום שיש אומרים שאשה זו אינה יכולה להתחתן שוב, ראה ברמ"א בסי' ט' שהביא בשם יש אומרים שדין קטלנית נאמר גם בגרושה פעמיים. אולם הלכה למעשה מקילים בזה, כך שבעצם היא יכולה להתחתן אם רק תחפוץ בכך].

הרבה הצלחה