אמירת ברכות למי שמצונן מאוד

אני מצונן, והאף דולף. קרה לי בעבר שעם כל זה ניסיתי לברך, לעיתים אם נזלת לא עד כדי כך נורא, יכולתי לברך, ולפעמים היא הרבה יותר חזקה, והרבה יותר קשה לברך.

מה אני אמור לעשות אם יש לי ברכות שהם יחסית ארוכות, כמו קריאת שמע שעל המיטה, ברכת השחר, וברכת המזון.?

ברכות שהם כמה שניות, כמו ברכות ראשונות, המוציא, מזונות, ושהכל, זה כמה שניות. גם בורא נפשות, ומעין שלוש, אפשר בורא נפשות ב10 שניות, ומעין שלוש, חצי דקה. אך ברכות שאורחות 2 דקות, או 5 דקות ויותר, כמו ברכת המזון וקריאת שמע שעל המיטה, הרבה יותר קשה לי יהיה לברך.

לפי כך מה עלי לעשות.?

תשובה:

שלום רב

הפטור ממצוות הוא בדרך כלל במצב של פיקוח נפש… לא נראה לי שאתה שם… קצת מתאמצים ועוד קצת ולפי גודל המאמץ כך גם השכר בעזרת ה'.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה!

הצטרף לדיון

תגובה 1