האם עלי להסכים שיכנסו אלי פועלים ערבים הביתה?

שלום

שכן שביצע שיפוצים בביתו כולל חציבות להעתקת קוי אינסטלציה וביוב וגרם לשכן מתחתיו לשברים/סדקים בתקרה.
הדבר דורש תיקון וצבע בכמה מקומות בבית.
האם השכן מלמטה צריך להסכים להכניס לביתו כל פועל שיביא השכן מלמעלה?
האם אפשר להתנגד לפועלים ערבים? במיוחד לאור המצב הבטחוני.
זה לא שהשכן למטה בחר לבצע עבודות בביתו, אלא נאלץ הוא כיוון שהשכן מלמעלה הזיקו.
מה הכללים לגבי זה?
מה יכול לדרוש השכן מלמטה?

תודה

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן לחייב את המזיק להביא דווקא פועלים יהודים. ברור שרוב רובם של הפועלים הערבים אינם מזיקים חלילה. אם בכל זאת אתה חושש אתה יכול לסכם איתו על שעה שאינך נמצא בבית.