לוותר על חשבון הילדים…

לכבוד הרבנים שליט"א תודה רבה לכם על הכל ממש מודה לקב"ה ששלח אתכם
אני ממש צריך דעת תורה אם נכון עשיתי אני מלווה בהסעות של הבת שלי שלוקה באוטיזם בכל יום נסיעה די ארוכה השנה לקחו את הנסיעה חברה של גויים קטנה עם רכבים מאד ישנים ומוזנחים הבעיה בנהג הדי קהוע שלי גם גוי הוא טיפוס נחמד ומסכן כזה אבל ממש לא בעל שיקול דעת נכון מאחר לי המון ונוסע בצורה מוזרה לפעמים בלחץ ובסיכון ולפעמים ממש איטי פשוט אין לו את זה בנסיעה מקפיץ בבמפרים ולפעמים נרדם לי על ההגה היום לאחר אזהרות רבות איחר לי 25 דקות נסע כמו מטורף ובחזור בגלל שהיה בלחץ של זמן נכנס לדרך מאולתרת בלי לשאול אותי דרך כפר של גויים בדרך בוץ נסע כמטורף וכמעט שהחלקנו כמה פעמים אמרתי לו בתקיפות שיסע יותר בזהירות זה לא עזר ולבסוף נתקענו בבוץ לאחר שניסה לצאת והסתבך עוד יותר ירדתי לנסות לעזור לו בוך שום מקום כולי התלכלכתי בבוץ זה לא הועיל לאחר מכן הגיעו תודה לבורא שני טנדרים ולאחר כשעה הצליחו לחלץ אותנו ובמזל כל הזמן הזה הילדה שלי הייתה רגועה ולא התפרצה לי ממש נס הודעתי כל זאת לבוס שלו ומרתי לו שאני לא מוכן דישלח לי אותו יותר הוא ניסה להגיד שזה ייקח קצת זמן וכו אבל אני ממש חתכתי את העיניין ואמרנו שנדבר יותר מאוחר לפני שירדתי מהמונית לביתי אמרתי לנהג שהוא איש טוב אבל ממש לא מתאים לו להיות נהג ושאני לא יוכל להמשיך איתו כך לחצתי לו יד אמרתי לו שאני לא כועס ותודה על כל הנסיעות עד עכשיו אבל זה כבר ממש מוגזם הוא אמר בסדר קצת היה בהלם ונראה לי שנעלב קצת האם אני צריך להעביר עוד על מידותי ולבקש ממנו סליחה ולהמשיך לנסוע איתו אני ממש מבין שהוא לא עושה את זה מרוע לב אבל פשוט יש לו בעיה מסויימת והוא גם לחוץ מאד כספית בתודה מראש וסליחה על האריכות

תשובה:

שלום רב

נהגת כהלכה בלי שום ספק! הילדים אינם בני ערובה, ואדם שאינו מתאים למלאכה אחראית זו אסור לאפשר לו לעשותה.

בהצלחה רבה ושיהיו תמיד שמחות!