השתתפות בקייטנה ביחד עם רפורמים

שלום,
אני מתמיינת בימים אלו לתפקיד מדריכה בקייטנת קיץ בארה"ב.
הקייטנה הינה קייטנה שומרת שבת,כשרות וכו אך משתתפים בה גם זרמים אחרים כמו רפורמים וקונסרבטיבים.
הבעיה הגדולה היא שיהיו כנראה רוטציות בתפילה כשהחשש הוא שגם "חזניות" יעלו לדוכן והתפילות יערכו עפ סגנון תפילתם.
שאלתי היא:
האם מותר לי להשתתף בקייטנה כזו בידיעה שיתכנו תפילות כאלה?
אשמח אם הרב יתייחס להשתתפותי בכלל ובפרט לעניין התפילה (בהנחה שאוכל שלא להשתתף בהן כלל וגם אם דבר כזה אינו אפשרי).

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי ממש לא ראוי להשתתף בקייטנה כזו. מוזר מאד וצריכים לדעת מה הם המטרות של מארגני הקייטנה. מכל מקום בעולם בשעתו גזרו שלא להתערב עם הרפורמים. כלומר, שעלינו להבדל מהם, כדי שחלילה לא תפרוץ גדר. לכן מוזר העובדה שיצרו כלאים כזה, כלומר, בכוונה תחילה יצרו איזה מנגנון שיתן ביטוי לכל "הגוונים ביהדות" למרות שהם ממש כופרים.

בשו"ת חכם צבי (מחכמי אמסטרדם לפני יותר מ300 שנה) סי' לח כתב:

"ואם יטעון טוען והא קיי"ל דמותר להתפלל עם העבריינים כל זמן שלא נידום בפירוש תשובתו דעד כאן לא אמרינן הכי אלא בעובר לפרקים אבל העושים ביד רמה בשאט נפש ופורקים מעליהם עול מצוות אפילו מצוה אחת קלה הרי הוא מאותן שאין להם חלק לעולם הבא כמ"ש הרמב"ם בה"ל תשובה וכתב ז"ל בריש חולין שהעובר על מצוה א' שחייב עליה מיתה אף שאין בידינו לדונו עתה מחרימין אותו חרם עולם ….ואם העלם יעלימו עם הארץ את עיניהם גדול עונם מנשוא וביחוד המחלל שבתות בפרהסיה שהוא כגוי גמור כדאמרינן בעירובין ס"ט ובשחיטה חולין דף ה' ופסקוה הפוסקי' ז"ל ואיך יתכן שיעלה לקרות בתורה בצבור והלא אין לך חילול השם וכיבוי מאור הדת גדול מזה וכל העומד ונמצא שם באותו פרק באותו מקו' ואינו מוחה ילכד בעוונו ובחבלי חטאתו יתמך ואם רוח טהרה עברה על מקצת אנשים בקנאם קנאת ה' צבאות לצאת מן המקום ההוא בל יסופו בעוונם עליהם תבא ברכת טוב".

ובשו"ת ציץ אליעזר חלק כא סי' ג' העתיק את זה גם לגבי הרפורמים ביתר שאת מפני שהם עושים את תורת משה פלסטר וקורעים ממנו חלקים שאינם נראים להם. ודאי שאסור להשתתף איתן בכל דבר שהוא, כלומר, בכל דבר שמתבלט העובדה שהם רפורמים.

לכן, אין זה ראוי להשתתף בקייטנה שהמארגנים מראש נותנים להם במה, ומן הסתם כדי להראות לכולם שיש "גוונים ביהדות" ח"ו.

הרבה הצלחה