שאריות מזון בברכת המזון

שמעתי פעם שלפי הקבלה זה טוב להשאיר את העצמות של הדג על השולחן בברכת המזון כי צריך לעשות תיקון לנשמה שאולי נמצאת בדג? אבל נשמה יכולה להיות בכל מאכל, אז אולי כדאי\צריך להשאיר את כל השאריות בברכת המזון?

תשובה:

שלום רב

אני לא מכיר דבר כזה, בהלכה מוזכר רק להשאיר פת על השולחן, אולי אלו שהזכירו דבר כזה התייחסו לעובדה שיש מושג שנשמות צדיקים מתגלגלות בדגים.

יום נעים