מכסה זכוכית של מחבת קרמית

מה קורה לגבי מכסה של מחבת קרמית שעשוי מזכוכית עם פסים בצדדים ממתכת. הידית של המכסה עשויה מחומר קרמי. המאכל הטריף את המחבת אך האם ניתן להכשיר את המכסה? תודה

תשובה:

שלום רב

אני לא רואה דרך להכשיר. הידיות צריכים באופן עקרוני הכשרה כמו הכלי, כמבואר בשו"ע סי' תנא סעי' יב. ואף שבדיעבד שלא השכירו את הידית זה לא אוסר את התבשיל, כמבואר ברמ"א שם, מכל מקום אסור להשתמש כך בכלי, כמבואר במשנה ברורה שם ס"ק ע.

יום נעים.