זירוז לידה

שלום לכבוד הרב
אשתי שתחי' נמצאת בחודש תשיעי להריונה וסובלת מכאבים חזקים האם מותר לה לשתות שמן קיק כדי לזרז את הלידה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בנוגע לזירוז לידה, הכלל הוא כך: כאשר הרופאים ממליצים על זירוז מחמת סיבה אמיתית של חשש לסיכון העובר או האם, ודאי חובה לשמוע להם. אולם אם הדבר נעשה סתם מטעמי נוחות, להפטר כבר מההריון המכביד או “למען הסדר הטוב” כדי לקבוע תאריך נוח ללידה, או מחמת עומס בחדר לידה וכדומה, לא ראוי לעשות זאת. במצבכם כדאי להתייעץ עם רופא, חשוב לדעת, שלפני תום החודש התשיעי כל יום שהעובר במעי אמו תומך בהתפתחותו.

אישית אני לא מאמין בכל הסגולות הללו של שמן קיק וכדומה… לא נראה לי שיש בכך תועלת כל שהיא…

שיהיה בשעה טובה ולידה קלה!

מקורות:

שו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ ע”ד ואו”ח ח”ד סי’ ק”ה אות ו’, שו”ת שבט הלוי ח”ו חיו”ד סי’ קכ”ח, שו”ת משנה הלכות ח”ט סי’ קפ”ד, וכ”כ בס’ תורת היולדת פ”א הערה א’ בשם הגרי”ש אלישיב זצ”ל ובהערה ג’ כ’ שגם החזו”א התנגד לזירוז וכ”כ בשו”ת דברי חכמים עמ’ רע”ט בשם הגר”י קמינצקי זצ”ל.