פיגוע דקירה – מי מטופל ראשון?

שלום כבוד הרב,

אני אדם דתי ולומד עכשיו רפואת חירום ועלתה שאלה בקורס שאני נמצא בו לגבי מחבל שביצע פיגוע דקירה וכוחות הביטחון פגעו בו והוא הפצוע הקשה ביותר בזירה
מבחינה הלכתית איך עלי לנהוג ?
האם לטפל במחבל ראשון או לטפל בנפגעים היהודים?
מה ההלכה אומרת על כך
בברכה,
תשובה:

שלום רב

ברור מאליו לכל אדם בעל נפש בריאה ושכל ישר שהקרבנות קודמים למפגע שבעצם הוא בן מוות, אלא שאינו מסור בידינו בזמן הזה להורגו. בשנים האחרונות יש תופעה שמקורה ביפיפיותם של אירגוני השמאל למיניהם שהופכת את הקרבן לרודף ואת הרוצח לקרבן, ובאופן הזה מערערים על זכותנו בארץ ישראל, על חרותנו לחיות כאן, ועל זכותנו לחיות בכלל, מכאן גם הפעילות ההזויה של אירגון שוברים שתיקה והדברים פשוטים לכל בר דעת…

המחבל צריך להיות מטופל, אבל אחרון! בפועל אגב זה חסר משמעות, יש זרימה עצומה של כוחות לאירוע ובלאו הכי לוקח זמן עד שהמשטרה מאשרת שהמחבל מנוטרל וניתן לטפל בו ללא חשש סכנה.

שלא נדע עוד צער!