חשש תערובת חלב נכרי

שלום לכבוד הרבנים שליטא

מהו הדין בתבנית שהשתמשו בה לפני זמן מה ( יותר מיממה() לחלב נכרי, ועליה הניחו ניר אפיה ואפו משהו? כאשר יתכן שישנן שאריות על התבנית. האם יש מקום להחמיר בשל החשש ממעבר שומנים וכדומה?

תודה רבה מראש,

תשובה:

שלום רב

זה שהשימוש אינו בן יומו לא רלונטי, שכן כאן החשש הוא מפני ממשות חלב אם הבנתי נכונה. ומכל מקום נראה שאין להחמיר, שכן מעיקר הדין יש צד להקל בחלב נכרי הנמכר ברשתות בפיקוח ממשלתי, כהוראתו הידועה של הגר"מ פיינשטיין  ניתן לשתותו [יולדת מעוברת ילדים וכו', כשאין חלב ישראל והדבר נצרך לבריאותם] וזאת, משום שמחמת הפיקוח הממשלתי הגוי חושש לערב שם חלב בהמה אחרת, ולכן, כאן שבעצם מדובר בספק [ובלאו הכי ספק דרבנן להקל] ויש את ההיתר הנ"ל, וגם אם יש חלב לא ברור שממשו עבר דרך הנייר וכו' – אין להחמיר.

בהצלחה