המרזב המשותף מטפטף על הקיר החיצוני

המרזב המשותף לכל דיירי הבנין מטפטף על הקיר החיצוני שלי ומקלף את הצבע כי החיבורים אינם אטומים. מאידך, אני צבעתי את הקיר בצבע לבן, ולכן ניכר הדבר מאוד. כשנכנסנו לדירה הקיר היה צבוע בצבע בטון, ונראה שהדבר לא היה כ"כ מפריע לי. בנוסף לכך, סגרתי את המרפסת שלי ולכן הדבר מאוד מפריע לי. האם ניתן להטיל את חובת התשלום על קופת ועד הבית או שאני צריך לבד לשאת בתשלום משום שביצעתי בקיר שינויים [צבע לבן]?

תשובה:

שבוע טוב,

טיפטוף קבוע על קיר,כשזה גורם רטיבות בקיר ,זה נזק בכל מקרה ועל דיירי הבנין לתקן את המרזב כפי המנהג  ובמקרה הנוכחי אפשר שגם אם לא היה מנהג ברור היו חייבים לתקן (ראה רמ"א קנג ט ושי למורא אות כ).