כשרות במקום הפתוח בשבת

שאלה בנוגע לסדנא מזון
ישנו מקום שבו אני מעונין ללכת הבעיה היא שהמקום פתוח בשבת אולם המאכלים שם כשרים ויש שם סדנא של מזון האם מותר ללכת לשם או שאסור?

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין איסור ללכת למקום שפתוח בשבת, אלא שאם יש מקום אחר בדומה לו, מצוה ללכת לשם ולא לתמוך במחללי שבת. מבחינת כשרות קשה לי מאוד מאוד להאמין שיש גוף כשרות מוסמך הנותן הכשר מהודר על מקום שפתוח בשבת, כך שאם אין כשרטות מהודרת ודאי ללכת לשם לאכול.