דיו של עט על נייר אלומיניום האם יש לחוש

בס"ד

שלום לרבני בתי ההוראה שליט"א,

שאלה: נשאל על אודות אנשים שכותבים על נייר אלומיניום שם המאכל בעט שכתיבתה גסה שקוראים באמגלית " מארקער פען " על גגו של נייר זה, ששמים אותו כדי לחסות המאכל שנמצא בכלי. וסיבה הכתחבה היא כדי להקל החיפוס כשמבשלים הרבה מאכלים .

ועצם השאלה היא כיון שאין שום הכשר על "עט" מסתפק השואל אם יש בעיה שיבעלה את זה במאכל כי ודיאי יהיה או זיעה או נגיעה על המאכל ממש. והאם יכול להיות שיהיה בעיה ? או כיון שזה לא מאכל כלל לא מסתבר שיהיה שום בעיה על זה ? אבל יש להחמיר לענין פסח .

אשמח לשמוע חות דעת שליכם

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

אין כל חשש הכל כימי. למיטב הבנתי גם לגבי פסח אין כל חשש.

בהצלחה