רחיצת כלים בשבת

בס"ד
שלום.
האם ההיתר לבצע פעולות בשבת כשאינו מתכוון לחסוך מקודש לחול הוא כלל גורף או שיש בזה הגבלות?
לדוג. לחבר שלי יש בעיה של שלום בית אם לא ידיח את הכלים לאחר הסעודה למרות שלא יהיה זקוק להם יותר בשבת וגם לא יכול להניחם מלוכלכים במדיח כי אשתו לא מוכנה. האם יש היתר לשטוף כולל סירים וכו…? האם אין בעיה של טרחה מרובה או זילותא דשבת?
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

כאשר הרחיצה נעשית לצורך נקיון הבית, כי הליכלוך מפריע, זהו צורך השבת ואין בעיה. אבל אם בדרך כלל לא מקפידים רחוץ מיד גם בשבת אין לעשות זאת. לגבי סירים ודאי אסור, כיון שהסיר לאחר שרוקנו ממנו את האוכל הוא נעשה מוקצה כמו כל כלי שמלאכתו לאיסור ואסור לטלטל אותו אלא לצורך גופו ומקומו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ד"א מה כוונת המשנ"ב בס' שכג סע' ו שאם צריך כלי אחד יכול כבר לנקות את כולם כיון שהותר לו כלי אחד שצריך לשבת הותרו לכולם ואפילו להציע עשר מיטות מותר אם צריך רק לאחת.