כשרות על מוצרי נייר וכד'

בסד
שלום רב
1. האם נוזל כלים, סבון ידיים נוזלי/מוצק, שמפו ותחליב רחצה , מנקה רצפות , ג'ל כביסה ועוד מוצרים בינהם אקונומיקה צריכים הכשר ? או הכשר מהודר ?
2. האם מגבות נייר , נייר סופג, מגבונים לחים צריכים הכשר ? האם הכשר על מגבונים מעיד על כך שניתן להשתמש בהם בשבת ?
תודה.

תשובה:

  1. כל הדברים הללו אינם צריכים הכשר כלל.
  2. גם מגבות נייר, נייר סופג ומגבונים אינם צריכים הכשר.
  3. העובדה שיש הכשר וכד' על המגבונים אינה מתירה להשתמש בשבת.

לגבי השימוש בשבת, דעת רבים שאסור להשתמש בזה בשבת. אם כי יש כאלה שמתירים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בסד
    אני מודה לכם על התשובה.
    רק רציתי לשאול, אם אני בשנים האחרונות קניתי לבית ג'ל כביסה עם הכשר, והפעם הוריי קנו ללא הכשר , אני יכולה להשתמש בו או לא ?

  2. כל מוצרי הניקוי אינם צריכם כשרות.
    בשו"ת מנחת אשר להרה"ג אשר וייס גאב'ד דרכי הוראה, מתיר את השימוש במגבונים בשבת לכתחילה.

  3. 1. אמת. 2. אמת, אך דומני שהוא ממש יחיד בזה! גם הרב נויבירט שהתיר דיבר במפורש על מגבוני נייר [לא מצוי] ולא על מגבוני בד שבהם חשש לאיסור סחיטה, וראה ארחות שבת בבירורים בסוף הספר שמכריעים ברור לאיסור, גם אני הקטן לא ירדתי לסוף דעת רבי בעל המנחת אשר ונימוקיו בענין זה.

  4. בס"ד
    אם כל מוצרי הניקוי אינם חייבים בכשרות , מדוע יש מוצרי ניקוי רבים ובינהם נוזל כביסה עם הכשר הבד"ץ ?
    ישנם המקפידים להשתמש רק בחומרי ניקוי כשרים בכל ימות השנה ? האם יש בסיס לדבר ?