שניצל ברוקולי וכרובית – כשרות

שלום כבוד הרב
קניתי בסופר שניצל של ברוקולי קפוא כמובן עם הכשר ולאחר מכן נזכרתי כי ישנם הרבה אשר לא אוכלים כרובית וכן ברוקולי בשל חשש תולעים האם מותר לי ולמשפחתי לאכול אותו ?

תשובה:

שלום רב

אם הברוקולי והכרובית לא מגידול מיוחד ללא חרקים – אסור לאכול. באופן כללי אין לקנות מאכל ללא הכשר מהודר של כשרות מוסמכת, יש הרבה בעיות כשרות בכל מאכל ולא רק תולעים, ואם יש הכשר מהודר, ואני מדגיש מהודר, ודאי זה יהיה מגידול ללא חרקים.