כשרות בשר

שלום לחברי בית ההוראה הרבנים שליטא.

אני מקפיד לאכול רק בקר גלאט. מה הדין אם אני נמצא במקום שמגישים בו גם עוף בכשרות מעולה או מנת פרווה וכן גם בקר שאינו גלאט באותם מצקות או מלקחיים?
וכן קורה לעתים שאנשים שיש בצלחתם מנת בקר מוסיפים תוספות פרווה ..
מה הדין במקרים אלו? האם ניתן לסמוך על ביטול וכדומה??
בתודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

מסתבר שבמקרה כזה אם המלקחיים נכנסים לתוך הקערת הגשה והכל מתערב ניתן לסמוך על ביטול. באופן עקרוני צריך לשים לב, שבאולמות או מסעדות בהכשר מעולה לא מגישים כזה בשר… ובכשרות לא מספיק לברר מי שחט את הבשר את גם מה רמת הפיקוח על הבישול וכו', שהכל יעשה כהלכה!