בשר חזיר לבעלי חיים

שלום רב,
בעלי סופר מזון פנו אלי בשאלה, האם מותר למכור מזון לבעלי חיים שמכיל גם בשר חזיר,
לתשובתכם אודה.

תשובה:

שלום רב

אין איסור להאכיל בעלי חיים בבשר חזיר. אם מדובר באוכל שהוא במוצהר לבעלי חיים ואינו מיועד לבני אדם זה מותר. אבל למכור אסור אפילו מאכלים שמותרים בהנאה כמבואר בשו"ע סי' קיז סעיף א, ואף שמה שאינו מיועד לאכילה מותר, כתב שם הש"ך ס"ק א שלענין חזיר החמירו. איסורי הנאה כמו בשר בחלב, גם לבעלי חיים אסור לתת.