קדיש לעילוי נשמה – מדוע?

שלום רב .
אמירת קדיש היא שבח לבורא !
אדם שקורא על קרובו שנפטר קדיש בעצם משבח את הבורא על כל מעשיו למרות שמדובר בסיטואציה מאוד כואבת ויש בה קושי נפשי עצום .
איך בעצם הקדיש תורם או מועיל לנשמתו של הנפטר אם אנשים שאינם מכירים את הנפטר או את המשפחה הם אלא שקוראים על הנפטר קדיש ?

תשובה:

שלום רב

הענין של הקדיש לעילוי נשמה אינו רק משום צידוק הדין שיש בכך, אלא באופן כללי קיום מצוה שאדם בעצם אינו מחוייב בה, לעילוי נשמת נפטר סגולתה רבה מאוד, כל זיכוי הרבים מאוד חשוב, לכן לא רק אומרים קדיש אלא גם ניגשים לפני העמוד וכו', מברכים ברכת הזימון, ועוד. וכן כתבו הפוסקים, שאמירת קדיש היא אוניברסלית ומתאימה לכולם לכן הדגישו אותה, אבל האמת, שכאשר צאצאיו של הנפטר לומדים תורה הוא זוכה לעינוגים רוחניים ועליית נשמה לאין קץ! לכן גם כאשר אדם אחר עושה משהו לעילוי נשמתו זה מועיל, אף שודאי לא באותה מידה.