מה הדין בצלחות חלביות מסגנון קורל (לומינארק) ששמו בהם מרק שבושל עם אבקת מרק בשרית וחיממו במיקרוגל, האם ניתן להגעילן?
תשובה:
יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים). כגון שיש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, שכיון שמדובר בכלי שני יש להקל ולהכשיר. במקרה שלכם אני לא רואה דרך להקל ולהכשיר.