אמירת קדיש על ידי הנכד כשהוריו חיים

שלום וברכה,
1. שמי איתי, חוזר בתשובה לפני מספר שנים. המשפחה בעז"ה תיהיה.

2. סבתי עליה השלום נפטרה לפני מספר שנים.

3. אין מי שיגיד עליה קדיש החל מליל שבת (ערבית) לפני האזכרה (יום הפטירה).

4. אם הורי מסכימים, למנהג הספרדים, האם יש לי אפשרות לומר קדיש עליה באותו השבוע …?

בברכה ובתודה.
תשובה:

שלום רב

אם הוריך מסכימים אתה יכול לומר עליה קדיש.

מקורות:

ראה רמ"א או"ח סי' קלב. ואף שבשו"ת פרי השדה ח"ד סי' צב החמיר בזה ומשום שברית כרותה לשפתיים, נראה שהכרעת רוב ככל הפוסקים אינה כדבריו, וראה עוד מה שכתב בנושא זה בשו"ת יביע אומר יו"ד ח"ג סי' כו [ואף ששם מדובר שאחד מהוריו מתו והשני מקפיד עליו שלא יאמר, נראה מכל בריו שלא חשש לסברא זו]. לכל הדעות ניתן לשמש כחזן ולומר קדיש דרבנן לפני התפילה ולאחריה.