הכשרת סיר בישול

יש לנו שני סירים דומים , שניהם בשריים , הבית כשר המטבח הכלים הכל .
נוצר מצב שבאחד הסירים מישהו טיגן גבינת חלומי .
הסירים נראים אותו דבר .
האם ניתן להכשיר את הסירים ?
תודה רבה .

תשובה:

שלום רב

אכן מקרה מצער, אולם אם מדובר בסיר מתכת [ולא קדרת חרס וכדומה] אין כל בעיה, יש לנקות את שני הסירים היטב היטב, כולל בין החריצים שבידיות וכו' [עדיף לפרק אם זה ניתן על ידי הברגה], ולעשות הגעלה: ממתינים 24 שעות מהשימוש האחרון, לוקחים סיר גדול מהם שגם לא היה בשימוש 24 שעות, וממלאים אותו מים עד שפתו, מרתיחים על הגז, וכשהמים מבעבעים ממש, טובלים את הסירים בפנים היטב היטב מכל צד ומשהים מעט עד שיחזרו הרתיחות, ולאחר מכן רוחצים מעט את הסירים במי ברז והם כשרים.

בהצלחה רבה.